Головна Новини Суспільство події Порошенко прийшов на допит в ГБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко прийшов на допит в ГБР

Після неявки 21 січня в ГБР пригрозили примусовим приводом екс-президента на допит

24 січня 2020, 11:50 comments1463
Поділіться публікацією:
Порошенко прийшов на допит в ГБР

У п'ятницю, 24 січня, екс-президент Петро Порошенко прийшов на допит в Держбюро розслідувань (ДБР). Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

ДБР попередило, що в разі неявки без поважних причин до слідчого, може бути застосовано привід. У будівлі ДБР проходять мітинги прихильників і противників екс-президента. Охорона будівлі посилена.

Як повідомляло видання "Коментарі", 18 січня ДБР викликала на допит народного депутата від "Європейської солідарності" Петра Порошенка , він повинен з'явитися на допити 21 та 24 січня поточного року. Порошенко проходить по обох справах як свідок.

20 січня Порошенко прийшов в Державне бюро розслідувань, щоб слідчі ДБР вручили йому повістки про виклик свідка в порядку, встановленому КПК. Адвокат повідомив, що Порошенко вручили повістки для допиту в якості свідка на 24 січня 2020 року по справі про Мінські угоди, на 31 січня 2020 року по справі захоплених РФ моряків, на 11 лютого 2020 року по справі про судову реформу.

П'ятий президент через це скасував візит до Швейцарії, а також заплановані зустрічі зі світовими лідерами.

У листопаді 2019 року Петро Порошенко не з'явився на допити в Генеральну прокуратуру і Держбюро розслідувань. Допити повинні були пройти в рамках розслідування кримінальних справ про події під Іловайському (Донецька область) в серпні 2014 року і про зникнення сервера з секретною інформацією з ситуаційної кімнати Адміністрації президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!