Головна Новини Суспільство події Пікети під будівлею ДАБІ могли організувати, щоб «видавити» конкурента Олени Костенко, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пікети під будівлею ДАБІ могли організувати, щоб «видавити» конкурента Олени Костенко, - ЗМІ

Під будівлею архітектурно-будівельної інспекції з'явилися намети "Стоп свавіллю!", за якими можуть стояти "любителі старих схем"

31 січня 2020, 16:30 comments2707
Поділіться публікацією:
Пікети під будівлею ДАБІ могли організувати, щоб «видавити» конкурента Олени Костенко, - ЗМІ

Днями під будівлею Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) з'явилися намети громадської організації "Стоп свавіллю!". Як повідомляє видання "Апостроф", акцію протесту могли організувати, щоб "видавити" з ДАБІ конкурента нинішньої в. о. голови інспекції Олени Костенко — Олександра Строкача.

За інформацією журналістів видання, восени ця організація вже влаштовувала подібні пікети, які насправді стали "інформаційною підтримкою" тільки що призначеної в. о. глави відомства Олени Костенко.

"За "новим обличчям" 32-річної керівниці ДАБІ можуть стояти "любителі старих схем", пов'язані з окремими представниками з парламенту та Офісу президента. Мова може йти, зокрема, про голову профільного комітету Верховної Ради Андрія Клочко, який особисто представив Костенко колективу, — пише "Апостроф". — В орбіту її впливу входять "старі учасники схем" — Кузьмін і Сергієнко, за якими, в свою чергу, бачиться тінь братів Горових. Навряд чи випадковий той факт, що на підтримку Костенко вийшли "активісти" зі "Стоп свавілля!", яких пов'язують саме з Горовими".

За інформацією ЗМІ, команду на установку наметів міг дати депутат Київради Ігор Мірошниченко, який часто бере участь у конфліктах на спірні будівництва саме на боці фірм, пов'язаних з Горовими. Крім того, продовжує "Апостроф", Олена Костенко відзвітувала про проведення аудиту ДАБІ за три дні, що складно виконати за такий термін навіть теоретично. Нібито це дозволило повернути в ДАБІ старі схеми, які в свій час придавив Олександр Строкач, очоливши інспекцію.

Нагадаємо, раніше в засобах масової інформації повідомляли про те, що президент Володимир Зеленський доручив уряду навести порядок в ДАБІ. Після проведення конкурсу на посаду голови інспекції переможця так і не визначили, а виконуючим обов'язки призначили Олену Костенко. В уряді не всі підтримали це призначення. Так, міністр освіти Ганна Новосад, яка раніше працювала з Костенко, проголосувала проти. Крім того, аудит рахункової палати виявив нестачу 24,3 тис. гектарів землі, що перебувають в управлінні Міносвіти, пише "Слідство.Інфо". Будівельний експерт Віктор Глеба стверджує, що цю землю Костенко передала забудовникам під торгові центри.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Віктор Глеба звернув увагу, що проголосувала за її призначення і колишня помічниця екс-прем'єра Арсенія Яценюка Наталія Козловська, яка була відсторонена від роботи у комісії розпорядженням прем'єр-міністра. Також ми повідомляли про те, що колишній народний депутат від ВО "Свобода" і активіст Ігор Мірошниченко заявив, що після призначення нового голови корупції в відомстві стало більше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!