Головна Новини Суспільство події Коронавірус охоплює Україну: з'явилися нові підозри на китайську лихоманку
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус охоплює Україну: з'явилися нові підозри на китайську лихоманку

У Центрі громадського здоров'я України експерти перевіряють аналізи крові ще 9 осіб, у яких запідозрили COVID-19

6 березня 2020, 12:15 comments5106
Поділіться публікацією:
Коронавірус охоплює Україну: з'явилися нові підозри на китайську лихоманку

У Міністерстві охорони здоров'я України відзвітували про ситуацію з поширенням коронавірусу в нашій країні на поточний момент. Як повідомляє МОЗ, зараз у Центрі громадського здоров'я експерти перевіряють аналізи крові ще 9 осіб, у яких запідозрили COVID-19.

У МОЗ наголошують на тому, що поки ні у кого з хворих китайський вірус не підтвердили: ведуться лабораторні дослідження у вірусологічній референс-лабораторії.

Як раніше повідомляли "Коментарі", 3 березня в Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Як повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, китайський вірус виявили в крові у жителя Чернівецької області. Раніше інфікований подорожував по Італії разом з дружиною, і по поверненню в Україну пройшов температурний контроль, який не показав ніяких відхилень від норми. Вже вдома у чоловіка з'явилися легкі симптоми, і він звернувся до сімейного лікаря, після чого перебував в самоізоляції. 29 лютого, за словами Ляшка, у пацієнта вже з'явилися симптоми, у зв'язку з якими довелося викликати швидку.

Медики відвезли жителя Чернівців в спецвідділення інфекційної лікарні, де у нього взяли всі необхідні аналізи на коронавірус. Зараз хворий почуває себе задовільно, а з симптомів — сухий кашель і температура. Експерти працюють з усіма, з ким контактував хворий: всі ці люди знаходяться в самоізоляції вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!