Головна Новини Суспільство події Коронавірус в Україні: у Кабміні пояснили, як діятиме карантин та які вводяться обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: у Кабміні пояснили, як діятиме карантин та які вводяться обмеження

У Кабміні розповіли про затвердження низки заходів, які мають протидіяти поширенню коронавірусної інфекції в Україні

11 березня 2020, 14:06 comments11531
Поділіться публікацією:
Коронавірус в Україні: у Кабміні пояснили, як діятиме карантин та які вводяться обмеження

Уряд на закритому засіданні затвердив низку заходів, які мають протидіяти поширенню коронавірусної інфекції в Україні. Зокрема йдеться про карантин у школах та заборону масових заходів. Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

Так, 100 млн грн виділять на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

До того ж, Кабмін запропонував введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, але — без глядачів.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Крім того, закуплять інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті "Бориспіль".

Нагадаємо, нардеп від "Євросолідарності" Вікторія Сюмар повідомила, що уряд вирішив запровадити карантин на усій території країни.

Раніше "Коментарі" писали, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, чи не замовчують статистику щодо коронавірусу. За його словам, Східна Європа наразі менш підпала під вплив атаки коронавірусу, тому в Україні зафіксований лише один випадок зараження, що є втішною статистикою у порівнянні з іншими країнами.

Додамо, що в Україні зафіксований 1 випадок захворювання у Чернівцях. Усього ж на сьогодні отримали 43 підозри на коронавірус, перевірили вже 41 – усі результати негативні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!