Головна Новини Суспільство події Чи потрібно закривати метро в Україні: опитування читачів порталу "Коментарі" показали несподівані результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно закривати метро в Україні: опитування читачів порталу "Коментарі" показали несподівані результати

Наші читачі у Києві та Харкові по-різному дивляться на рішення міських влад закрити метро на період карантину

24 березня 2020, 16:55 comments3591
Поділіться публікацією:
Чи потрібно закривати метро в Україні: опитування читачів порталу "Коментарі" показали несподівані результати

У вівторок, 17 березня, у зв'язку із запровадженням карантинних заходів, у Києві, Харкові та Дніпрі закрили метрополітен. Спочатку планувалося, що пасажири не зможуть користуватися підземкою до 3 квітня, тобто на період карантину. Але вже зараз є велика ймовірність того, що міста залишаться без метро на більш тривалий термін.

Протягом усього тижня портал "Коментарі" проводив опитування на своїх сторінка в Facebook. Ми поцікавилися думками наших читачів з Києва та Харкова щодо того, чи варто закривати метрополітен в їх містах. Одразу зазначимо, що серед читачів з Дніпра проводити подібне опитування не стали, оскільки цей вид міського транспорту з об'єктивних причин не відігравав для місцевих жителів важливої ролі.

Результати волевиявлення на сторінках "Київ. Коментарі" та "Харків. Коментарі", прямо скажемо, здивували, адже думки читачів докорінно виявилися протилежними. Так, підписники нашої київської спільноти впевнено заявили, що закриття метро в Києві необхідно. 62% учасників опитування погодилися з рішенням уряду та міської влади, в той час як 38% такий хід не підтримали.

picture

Харківські ж підписники в більшості своїй зізналися, що хочуть користуватися улюбленим видом міського транспорту, попри підвищений ризик заразитися коронавірусом, через який, власне, влада і змушена приймати такі непопулярні рішення. 59% підписників вибрали варіант "проти закриття метро".

picture

Зазначимо, що функціонал Facebook дозволяє скасувати раніше обраний варіант відповіді і вибрати інший. Отже, учасники голосування мали цілий тиждень на те, щоб змінити своє рішення в світлі загострення епідеміологічної ситуації в Україні.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Київський міський голова Віталій Кличко чітко позначив, що метрополітен столиці не відновить роботу до завершення загальнонаціонального карантину.

Також ми писали, що харківська міська влада в особі мера Геннадія Кернеса не поспішала виконувати нагальну рекомендацію президента Володимира Зеленського закрити метро. Тим не менше, незабаром мер Харкова змінив свою позицію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!