Головна Новини Суспільство події Найжорсткіший карантин, один регіон України "під куполом" і "договірняк" Зеленського з Порошенко: якою була п'ятниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Найжорсткіший карантин, один регіон України "під куполом" і "договірняк" Зеленського з Порошенко: якою була п'ятниця

Кабмін прийняв постанову, яка посилює карантинні обмеження в Україні через поширення коронавірусу, Чернівецька область пішла в самоізоляцію, а в ЗМІ ходять чутки про "змову" президента Володимира Зеленського та його попередника Петра Порошенка

3 квітня 2020, 19:00 comments6631
Поділіться публікацією:
Найжорсткіший карантин, один регіон України "під куполом" і "договірняк" Зеленського з Порошенко: якою була п'ятниця

Посилення карантину. Кабінет міністрів України прийняв постанову, яка посилює карантинні обмеження в Україні через поширення коронавірусу. Як повідомив прем'єр Денис Шмигаль, залишиться працювати лише 21 пункт пропуску на державному кордоні. Крім того, вводиться обов'язкова обсервація всіх без винятку осіб, які прибувають в Україну, терміном на 14 днів. Всі ці заходи спрямовані на розрив ланцюжка поширення хвороби в країні. Шмигаль додав, що Україна не планує припиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.
Крім того, спеціальний режим карантину ввели сьогодні в Чернівецькій області. Це перший регіон в Україні, який йде в самоізоляцію і закривається на в'їзд і виїзд. Про це повідомив в Facebook керівник Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Якщо не брати до уваги Київ, Чернівецька область зараз залишається самим ураженим Covid-19 регіоном.
Тим часом міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що сьогодні в регіони відправлять препарат "Плаквеніл", який будуть використовувати для лікування важких форм коронавірусу. Всього в обласні центри роз'їдуться 2250 упаковок ліків, а 750 залишать у Києві для швидкого реагування.


Долар по 29,5 і зарплата 11 тисяч. Уряд Дениса Шмигаля видав оновлений макроекономічний прогноз для України на 2020 рік. Прогноз погіршений "по всіх фронтах", але це колективна думка. За словами глави уряду, фахівці Мінекономіки в процесі підготовки нових цифр консультувалися з експертами Мінфіну, НБУ, МВФ та незалежними аналітичними організаціями. Долар по 29,5 і середня зарплата 11 тисяч — "Коментарі" разом з експертами розібралися в представлених нам цифрах і з'ясували, як зміняться макроекономічні показники в залежності від рішення МВФ за кредитом.


Чекають на заробітчан.
Німеччина вирішила приймати заробітчан, незважаючи на спалах коронавірусу в Європі. Мовляв, без сезонних працівників місцеві фермери можуть не впоратися зі збором врожаю. Німецький уряд пішов назустріч фермерам і вирішив відкрити кордони для сезонних працівників, незважаючи на жорсткі умови карантину. Зі Східної Європи, куди належить і Україна, у квітні, зможуть приїхати в Німеччину максимум 40 тисяч працівників. Стільки ж країна обіцяє прийняти у травні.


Зеленський і Порошенко. В Україні з'явилися чутки про "змову" чинного президента України Володимира Зеленського та його попередника Петра Порошенка. Ще недавно нібито люті вороги тепер мало не разом керують країною. Експерти висловили виданню "Коментарі" свої думки з цього приводу. В якості аргументів прихильники версії "договірняку" між п'ятим і шостим президентами приводять підтримку "Європейською солідарністю" (ЄС) Порошенка банківського та земельного законів, що просуваються Зеленським, і закриття НАБУ одного з виробництв щодо Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!