Попередження синоптиків на травневі свята: Україну накриє гроза

Завтра дощі та грози очікуються практично по всій країні, за винятком лише Харкова, Луганська, Донецька, Запоріжжя та Херсона

Травень в Україні стартує з гроз, які вже сьогодні очікуються в Івано-Франківську та Одесі, а завтра охоплять всю країну. Про це інформує Український гідрометцентр.

Згідно з прогнозом погоди на 1 травня, у західних областях сьогодні очікується дощ, а стовпчики термометрів покажуть від 16-ти до 21-го градуса тепла. Опади очікуються також у Києві, Чернігові, Черкасах, Кропивницькому, Полтаві, Одесі та Миколаєві, втім, в деяких містах стовпчики термометрів піднімуться до 23-х тепла. А от максимальні позначки в +25 градусів очікуються в Херсоні, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку та Луганську, де день обіцяє бути теплим і сонячним.

останки тропічного лісу вчені знайшли в Антарктиді. Пласт вдалося виявити в дев'ятистах кілометрах від Південного полюсу на глибині 30 метрів. Він відноситься до крейдяного періоду, і раніше дістати подібний на поверхню ніколи не вдавалося, стверджують учасники полярної експедиції. Також ми повідомляли про те, що у Всесвітній метеорологічній організації назвали останні п'ять років найтеплішими на Землі: найспекотніше було на Алясці, в Австралії, Східній Європі, Південній Африці та на півночі Росії.