Головна Новини Суспільство події Рожеві фламінго прилетіли в Одеську область з Африки
commentss НОВИНИ Всі новини

Рожеві фламінго прилетіли в Одеську область з Африки

Місцеві жителі нарахували 15 особин

4 травня 2020, 19:54 comments6531
Поділіться публікацією:
Рожеві фламінго прилетіли в Одеську область з Африки

Вчора, 3 травня, на Тилігульському лимані на кордоні Одеської та Миколаївської областей місцеві жителі сфотографували цілу зграю рожевих фламінго, які зазвичай не водяться на території України. Про це повідомили в місцеве видання Думская.net.

Примітно, що це вже не перша поява рожевих фламингом в нашій країні. У перший раз птицю помітили в Україні ще в грудні 2011 року на Будакском лимані, а вже влітку 2017 року шість таких птахів облаштували гнізда на Сиваші в Херсонській області і після повернулися на те ж місце вже в 2018 році.

За словами доктора наук в області біології Івана Русєва, таке незвичайне явище може бути пов'язано зі змінами клімату. Зазвичай птахи живуть "набагато південніше", а зимують, як правило, в Африці. Їх почастішання появи на території України і навіть облаштування гнізд викликано загальним потеплінням.

"Ми (Україна — ред.) переходимо в субтропіки", — підкреслив Русев.

Як повідомляв портал "Коментарі", пінгвіни вільно гуляють по спорожнілих вулицях Африки, а інші тварини помітили відсутність людинив перш багатолюдних місцях і тепер відпочивають на пляжах і дорогах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!