Головна Новини Суспільство події «Метро має їздити»: Кернес збирається запустити метро Харкова з 12 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

«Метро має їздити»: Кернес збирається запустити метро Харкова з 12 травня

Мер Харкова також звинуватив у збитках прем'єр-міністра Шмигаля

6 травня 2020, 17:34 comments4281
Поділіться публікацією:
«Метро має їздити»: Кернес збирається запустити метро Харкова з 12 травня

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що збирається запустити метро в Харкові вже з 12 травня. Про це повідомили у виданні Країна з посиланням на слова міського голови Харкова.

"12 травня ми хочемо запускати метро в Харкові. Ні в одній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. В Кабмін цього не розуміють", — заявив Геннадій Кернес.

За його словами, у Кабінеті міністрів вважають метро "розсадником коронавіруса", але в підземці працюють потужні витяжки. Геннадій Кернес також підкреслив, що у місті готові пускати обмежені кількість пасажирів у вагони метро для дотримання соціального дистанціювання. Також мер Харкова назвав підземку зручним і найдоступнішим видом транспорту для населення.

"Метро має їздити. У всьому іншому буде синхронізуватися з наказами уряду", — підкреслив Геннадій Кернес.

Серед іншого мер Харкова розповів, що не може додзвонитися прем'єр-міністру України Денису Шмыгалю. Геннадій Кернес хотів пояснити йому, що уряд "діє нерозумно по відношенню до критичної інфраструктури міст". Але прем'єр-міністр, за словами мера Харкова, які вже тиждень трубку не бере.

"Мене дуже хвилює Харківське метро. Метрополітен є всього у 3 містах України, включаючи Київ. Перевозить 2 мільйони людей. Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто в цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки — сотні мільйонів", — поскаржився Кернес.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кернес спочатку відмовився закривати метро в Харкові, але потім погодився під тиском уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!