Україна попередила про останній евакуаційний рейс з Китаю

Із Китаю до України днями здійснять останній рейс для евакуації українців

Через два дні, 17 травня, Україна здійснить чартерний рейс "Шанхай-Київ" для евакуації громадян. Як повідомили у Посольстві України в Китайській Народній Республіці, це буде останній евакуаційний переліт.

Так, рейс здійснить авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" на вимогу звернень громадян. Квиток коштує близько 6 500 юанів.

"Після вказаної дати спеціальних чартерів із Китаю в Україну, швидше за все, більше не буде. Наразі навряд чи можливо, з відомих причин, спрогнозувати дату відновлення регулярного авіасполучення між Китаєм та Україною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що єдиним альтернативним варіантом дістатися з Китаю до України є транзит через Білорусь. При цьому, вартість авіаквитка до Мінська становить 16 800 юанів. Однак і цей шлях може бути припинений на фоні пандемії.

Тому в Посольстві закликали усіх, хто бажає повернутися до України – українців, іноземців, які мають право на постійне або тимчасове проживання в нашій країні, є дітьми українців або перебувають у шлюбі з українцями – придбати квитки на цей рейс.

Як повідомлялося, у Мінінфраструктури підготували чергові авіарейси для евакуації українців.

Раніше "Коментарі" інформували, що український уряд поновив роботу одного пункту пропуску на кордоні з Польщею.