Головна Новини Суспільство події Якою буде погода в червні цього року: з’явився прогноз Укргідрометцентру
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде погода в червні цього року: з’явився прогноз Укргідрометцентру

Як свідчить прогноз погоди Укргідрометцентру на червень 2020 року, цього літа в Україні температура повітря буде відрізнятися за норму

26 травня 2020, 14:05 comments14061
Поділіться публікацією:
Якою буде погода в червні цього року: з’явився прогноз Укргідрометцентру

Цього року червень буде теплішим, аніж зазвичай, адже температура повітря прогнозується вищою за середні показники. Про це свідчить прогноз погоди на червень Українського гідрометцентру.

Прогноз середньої місячної температури та кількості опадів на червень 2020 року свідчить про теплу погоду.

"Середня місячна температура передбачається 18-22 градусів тепла (в горах 14-15 градусів тепла), що на 1,0-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень, — йдеться у повідомленні Укргідрометцентру. — Місячна кількість опадів очікується 43-90 мм, в Карпатах та місцями на Прикарпатті 105-156 мм, що в межах середніх багаторічних значень".

Тоді як кліматична характеристика червня відповідає таким даним синоптиків: середня місячна температура повітря складає 16-21 градусів тепла, а в гірських районах — 9-15 градусів тепла. При цьому, абсолютний максимум температури повітря становить 32-39 градуси тепла, в гірських районах — 24-31. А от абсолютний мінімум — 0-7 градусів тепла, в окремих районах північних, східних та західних областей навіть може бути 0-3 градуси морозу, а на високогір′ї Карпат – до 5 градусів морозу. Повідомляється, що середня місячна кількість опадів досягає 44-95 мм, трохи менше на півдні країни — місцями 33-42 мм, значно більше в Карпатах та на Прикарпатті – там до 100-187 мм.

Синоптики попереджають, що у червні збільшується у порівнянні з травнем кількість гроз, а ще будуть гради, шквали, сильні дощі та зливи.

Як повідомлялося, в Україні погіршилися погодні умови. Стало відомо, як довго Україна залишатиметься під куполом циклону (МАПА).

Нагадаємо, Всесвітня метеорологічна організація при ООН випустила "Інформаційний бюлетень по глобальному сезонному клімату", в якому повідомляє: у червні та липні очікуються погодні аномалії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!