Попередження синоптиків: чи закінчиться сезон гроз і дощів в Україні до літа (КАРТА)

Всі наступні дні, включаючи початок червня, в Україні збережеться погода аналогічна сьогоднішній

Сьогодні синоптики прогнозують несприятливу погоду в Україні. Як повідомили у гідрометцентрі країни, у всіх обласних центрах без винятку можливі зливи, а місцями - грози (дивись малюнок).

Найпрохолодніше 28 травня буде в Києві і Одесі, де температура буде коливатися від 15-ти до 17-ти тепла. На градус вище стовпчики термометрів піднімуться в Чернігові, Сумах, Кропивницькому, Львові, Чернівцях, Вінниці, Черкасах та Миколаєві. Тим часом, у Дніпрі і Запоріжжі передають до +23-х, у Харкові та Донецьку повітря прогріється до +24 градусів тепла. А рекордно високою, як для такого дощового і похмурого дня, температура буде в Луганську, де потеплішає до +25-ти градусів.

сміливий прогноз на це літо. Всесвітня метеорологічна організація при ООН (ВМО) випустила "Інформаційний бюлетень по глобальному сезонному клімату", в якому повідомляє: у червні та липні очікуються погодні аномалії. А в астрологічному зодіаку з'явився 13-й знак. Про це повідомили на освітньому порталі NASA SpacePlace. На думку дослідників, відтепер сузір'я розташовані по-іншому щодо екліптики Сонця, яка перетинає 13 сузір'їв: відомі всім Овен, Телець, Близнюки, Рак, Лев, Діва, Терези, Скорпіон, Стрілець, Козеріг, Водолій, Риби, а також Змієносець.