Головна Новини Суспільство права людини 124 містах України знизили ціни на комуналку
commentss НОВИНИ Всі новини

124 містах України знизили ціни на комуналку

Ціни вдалося знизити завдяки тому, що ціна газу стала нижче

20 січня 2020, 12:59 comments2472
Поділіться публікацією:
124 містах України знизили ціни на комуналку

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук в Telegram написав про те, що в 124 містах України було проведено перерахунок і знижені тарифи.

За його словами, платіжки на тепло і гарячу воду для громадян знижені до 30%, крім того, був проведений перерахунок 131 підприємства теплокомуненерго.

До ініціативи Кабміну вже приєдналися 19 обласних центрів: Харків, Київ, Вінниця, Луцьк, Дніпро, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Біла Церква, Кропивницький, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Івано-Франківськ.

Перерахунок став можливий завдяки тому, що на ринку знизилася ціна на газ і уряд дав можливість місцевій владі зробити коригування в платіжках.

Раніше "Коментарі" писали, що на наступний день після скандалу з прослуховуванням Олексій Гончарук зробив резонансну заяву. Він повідомив, що подав президентові Володимиру Зеленському заяву про відставку. На своїй сторінці у Facebook прем'єр-міністр написав, що за останні чотири місяці команда Зеленського багато працювала над зміною країни. Гончарук перерахував такі досягнення: перехід газотранспортної системи на європейські правила, новий транзитний договір, перезавантаження на постах органів держвлади, переговори з Міжнародним валютним фондом, поліпшення позицій України в міжнародних рейтингах та інше.

Крім того, він нагадав про скандал навколо "прослушки". За словами Гончарука, поєднані в мережу матеріали змонтовані з "фрагментів записів нарад" в Кабміні.

Тим часом Володимир Зеленський доручив правоохоронним органам протягом двох тижнів встановити причетних до запису закритої наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука з участю міністрів економічного блоку, керівництва Національного банку і представників Офісу президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!