Головна Новини Суспільство права людини Юнаків більше не будуть забирати в армію з вулиць і клубів
commentss НОВИНИ Всі новини

Юнаків більше не будуть забирати в армію з вулиць і клубів

Україна врегулює питання строкової служби в армії юнаків, тепер хлопців не будуть забирати у військкомати з вулиці і клубів

11 лютого 2020, 07:29 comments4010
Поділіться публікацією:








Юнаків більше не будуть забирати в армію з вулиць і клубів

Уряд затвердить нормативний акт, яким буде врегульовано питання строкової служби в армії юнаків 18-19 років. Про це заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк в ефірі програми "Свобода слова".

Він зазначив, що призовники, яким не виповнилося 20 років, отримають можливість служити в ЗСУ тільки при наявності письмової заяви.


"Зараз ми готуємо розпорядження Кабміну щодо кількості осіб, які будуть призиватися на строкову службу. Ми видамо розпорядження, я його підписав і передав на узгодження в Кабмін. Там буде чітко зазначено, що лише за письмовою заявою в 18-19 років. Дійсно буде нормативний акт, який буде чітко вказувати про те, що ніякого обов'язкового призову з 18 років не буде", — сказав міністр.

Також Загороднюк підкреслив, що строковики не потрапляють в зону ООС.

Крім того, він запевнив, що Міноборони буде боротися з хабарами за відстрочку від армії і жорстко контролювати військкомати, щоб скасувати практику призову в армію юнаків прямо з вулиці.

"Ми скасуємо практику, яка була незаконною, коли юнаків забирали на вулицях, в клубах, в чергах. Такі практики були, особливо у великих містах", — підкреслив міністр.

Як повідомляло видання "Коментарі", глава держави Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2020 році.

Також ми писали про те, що Україна рухається до створення професійної армії, яка відповідала б стандартам НАТО, тому військовий призов може бути скасований. 

Хлопців 18 і 19 років цієї весни не призиватимуть в армію в обов'язковому порядку. Так, у квітні цього року не будуть залучати юнаків у віці 18-19 років до строковій службі, за винятком їх добровільного бажання вступити до лав Збройних сил України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!