Головна Новини Суспільство права людини "В ув'язненні": український "уханець" записав відео для нового глави МЗС Дмитра Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

"В ув'язненні": український "уханець" записав відео для нового глави МЗС Дмитра Кулеби

В'ячеслав Усов з Одеси, який не може повернутися додому з закритого через коронавірус Уханя, через портал "Коментарі" звернувся до нового глави МЗС Дмитра Кулеби

6 березня 2020, 11:20 comments5253
Поділіться публікацією:








"В ув'язненні": український "уханець" записав відео для нового глави МЗС Дмитра Кулеби

Після вчорашньої радісної події — закінчення обсервації для 89 осіб в Нових Санжарах, привітання їх президентом Володимиром Зеленським і повернення додому — в Ухані наші земляки впали у відчай. Вся справа в тому, що під час спілкування з пресою на Полтавщині глава держави сказав, що "Австрійські авіалінії" найближчим часом допоможуть евакуювати ще двох українців з Китаю, де вирує коронавірус. Однак наших у Піднебесній кілька десятків — заявляє один з охочих повернутися додому, 24-річний одесит В'ячеслав Усов. Ексклюзивно для "Коментарів" хлопець розповів про неефективне, за його словами, спілкування з посольством і передав відеозвернення для новоспеченого міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

“Звертаюся до Вас, так як більше нам звернутися ні до кого. В Ухані залишається 67 українців, 11 з яких хочуть евакуюватися додому. Кілька днів тому я знову телефонував в посольство, так як не встиг на першу евакуацію, залишав повторно заявки і документи. Я попросив їх повідомити мене, якщо буде евакуація через третю країну. І вчора президент давав інтерв'ю, в якому відповів, що дві людини покине Китай іноземним літаком. Але Ухань хоче покинути 11 осіб", — звертається до Дмитра Кулеби В'ячеслав.

Без гарячої води і тепла

Хлопець просить міністра посприяти їх якнайшвидшому поверненню додому, тому що життя в Ухані стало дуже важким. Нещодавно в їх будинку відключили гарячу воду, попросили економити тепло, хоч в приміщенні прохолодно. Слава боїться, що їхній район може залишитися без електрики, адже усунути неполадки буде нікому.

“Нам сказали економити теплоенергію — припускаю, що це через підвищення тарифів. Ціни підскочили і на їжу, якість якої залишає бажати кращого, а спортивна форма, яку я набирав багато років, зникає через відсутність нормального харчування. Знаходитися тут, в ув'язненні, до літа просто неможливо", — нарікає одесит.

У посольство друга не віддасть

Складнощі з евакуацією виникли і у Анастасії Зінченко, яка два тижні тому відмовилася від евакуації, оскільки не змогла кинути улюблену собаку Мішель. Коли історія отримала резонанс в Мережі, президент особисто зателефонував Насті і запевнив, що не кине її. Тоді ж бажання допомогти висловив ФК "Шахтар", який пообіцяв надіслати за нашими людьми свій приватний літак. Втім, швидкому поверненню Насті і її улюбленця завадив прийнятий нещодавно закон про те, що в Україну, як і в інші держави, не можна ввозити тварин з Китаю: мовляв, вони теж є носіями коронавірусу.

"Якщо Китай не випускає жодної тварини зі своєї території, ми нічого не можемо. Ми, як держава, можемо їй запропонувати: хоч завтра вас евакуюємо, а собачку забираємо у саме посольство", — пообіцяв Зеленський.

Втім, Настя стоїть на своєму: Мішу не кине ні при яких умовах, опублікувавши на своїй сторінці фотографії покинутих іноземцями тварин, які тепер бродять по вулицях спорожнілого Уханя...

Як раніше повідомляли "Коментарі", В'ячеслав Усов пропустив першу хвилю евакуації, однак перші два тижні в повністю відрізаному від світу місті жилося йому терпимо. Молодий чоловік не усвідомлював небезпеку вірусу і те, що ізоляція може тривати настільки довго, та ще й призвести до недоїдання.

“Через два тижні карантину для нас — іноземців — почалися складності. Так як вийти з квартири було заборонено, доводилося робити це потай, перелазити паркани, щоб дістати їжу. Прилавки магазинів спорожніли, до того ж ціни зросли в кілька разів. Сенс такого заробітку в Китаї, якщо ти залишив всі гроші в цій країні", — нарікає одесит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!