Головна Новини Суспільство права людини "Наші права порушують": українці оскаржують заходи з карантину через суд
commentss НОВИНИ Всі новини

"Наші права порушують": українці оскаржують заходи з карантину через суд

Всього за 4 дні в Окружний адміністративний суд Києва подано більше 10 позовів від українців, які обурені противоправністю карантину

9 квітня 2020, 18:51 comments2359
Поділіться публікацією:
"Наші права порушують": українці оскаржують заходи з карантину через суд

Українці продовжують активно дискутувати на тему незручності карантину, а також ступінь його законності у відповідності з Конституцією. Нерідко доходить справа і до суду. Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на прес-службу Окружного адміністративного суду Києва.

Так, тільки за чотири дні до суду надійшло 11 заяв, в яких позивачі оскаржують рішення Кабінету міністрів від 11 квітня, посилаючись на порушення основоположних прав, прописаних в Конституції.

Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними як окремі пункти зазначеного постанови про заборону регулярних перевезень, відвідання парків, скверів, роботи громадського харчування і т. д., так і цілком всі постанову уряду.

"У період з 6 по 9 квітня 2020 канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано 11 позовів до Кабінету міністрів України, предметом оскарження в яких положення постанови КМУ від 11 березня 2020 № 211 "Про запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2", — наголошується в прес-службі суду.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні Кабміном були переглянуті окремі пункти постанови про національний карантин і введені послаблення в суворий режим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!