Головна Новини Суспільство права людини У Мін'юсті готуються виводити СІЗО за межі міст
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті готуються виводити СІЗО за межі міст

Глава Мін'юсту Денис Малюська розповів про підготовку документів для виведення СІЗО за межі українських міст, що дозволить економити гроші на оренду землі і використовувати їх для благоустрою ізоляторів

15 травня 2020, 13:17 comments2408
Поділіться публікацією:
У Мін'юсті готуються виводити СІЗО за межі міст

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що у відомстві вже готують документи для виведення слідчих ізоляторів за межі великих міст, що дозволить знизити витрати на оренду землі та спрямувати ці кошти для створення умов утримання людей, які перебувають під вартою, але не отримали судовий вирок. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Громадське".

За словами Малюськи, такі заходи вживаються в рамках великої програми з реформування пенітенціарної системи і, зокрема, місць ізоляції осіб, які чекають судового рішення.

Міністр переконаний, що в кожному СІЗО України необхідно обладнати камери підвищеного комфорту, які дозволять соціалізувати ув'язнених і поступово викорінити корупцію всередині режимних об'єктів. Зараз перші платні VIP-камери з'явилися в Лук'янівському СІЗО столиці.

"У планах — ми будемо їх збільшувати, дивитися за ціною. І знову ж таки, якщо порівняти СІЗО та установи, куди люди прибувають після вироків — ситуація зовсім різна. У слідчих ізоляторах все набагато гірше. Хоча насправді в слідчих ізоляторах — невинні люди, а в тюрмах сидять ті, хто отримали вироки. Ми це будемо міняти", — зазначив Малюська, підкресливши, що на початковому етапі це вимагає значних коштів з бюджету.

При цьому, за його словами, на сьогодні кошти, виділені на дану галузь, витрачаються здебільшого нераціонально.

"СІЗО сконцентровані в центрі міст. Відповідно, вартість оренди земельних ділянок велика. Ми зараз розробляємо документи для того, щоб переносити їх за межі міст, в обмін на будівництво нормальних належних споруд. Земельні ділянки в центрі міст ми будемо віддавати приватним інвесторам", — сказав глава Мін'юсту.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про створення шестимісних камер класу "люкс" в Київському СІЗО, що є тестовим варіантом всеукраїнської реформи в'язниць від Мін'юсту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!