Головна Новини Суспільство права людини Малюська: "Люкс"-камери в СІЗО - не примха ув'язнених, а боротьба з корупцією"
commentss НОВИНИ Всі новини

Малюська: "Люкс"-камери в СІЗО - не примха ув'язнених, а боротьба з корупцією"

Глава Мін'юсту Дениса Малюська пояснив, для чого необхідний підвищений комфорт за особисті гроші ув'язнених в СІЗО в нових VIP-камерах

15 травня 2020, 14:02 comments2891
Поділіться публікацією:
Малюська: "Люкс"-камери в СІЗО - не примха ув'язнених, а боротьба з корупцією"

Поліпшені камери з підвищеним комфортом для осіб, які перебувають під слідством та очікують суду, є одним із способів боротьби з тотальною корупцією, а не виключно засобом для зручності підозрюваних у скоєнні кримінального злочину. Про це розповів глава Мін'юсту Денис Малюська в інтерв'ю виданню "Громадське".

Так, у відповідь на критику з боку українських громадян, які не розуміють, для чого в умовах дефіциту бюджету в ряді інших соціальних проблем, необхідно дбати про тюремних ув'язнених, Малюська зазначив, що реформування підходу у місцях попередньої ізоляції допоможе знизити корупційний елемент в державі.

"Послухайте будь-якого, хто вийшов із слідчих ізоляторів — купується і продається практично все. Формально існує приблизний розподіл, критерії кого куди розподіляти, але все одно система ефективно не працювала. Засоби і так сплачувалися, але йшли до кишені корупціонерам. Це перше, але, знову ж таки, це не настільки принципово. Рівні умови повинні бути для всіх", — додав міністр юстиції.

Денис Малюська звернув увагу на ігнорування законної справедливості в місцях позбавлення волі, враховуючи, що в СІЗО утримуються громадяни, які ще ні в чому юридично невинні.

"Інтерес держави утримання людей в СІЗО — не в тому, щоб вони страждали. А в тому, щоб вони не втекли, не спілкувалися зі свідками по справі, не вчинили інший злочин. Як тільки у нас буде фінансування для того, щоб всі були в пристойних камерах, тоді перебування в камерах з поліпшеними умовами — автоматично відпаде", — зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в цьому ж інтерв'ю Денис Малюська відзначив роботу над тим, щоб вивести всі будівлі слідчих ізоляторів за межі великих міст, ніж істотно заощадити гроші на орендну плату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!