Головна Новини Суспільство права людини "Щоб запобігти COVID-19 у в'язницях, потрібно майже 200 млн гривень", - Мін'юст
commentss НОВИНИ Всі новини

"Щоб запобігти COVID-19 у в'язницях, потрібно майже 200 млн гривень", - Мін'юст

Глава Мін'юсту Денис Малюська назвав приблизну суму, щоб забезпечити захист ув'язнених від коронавіруса COVID-19, але зазначив, що її все одно немає

15 травня 2020, 14:31 comments2650
Поділіться публікацією:
"Щоб запобігти COVID-19 у в'язницях, потрібно майже 200 млн гривень", - Мін'юст

Глава Міністерства юстиції Денис Малюська відзначив ефективну роботу всередині пенітенціарної системи під час спалаху коронавіруса COVID-19, завдяки чому пандемія не призвела до катастрофічних наслідків всередині місць ув'язнення. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Громадське".

"Ми боялися, що буде гірше. Ми зробили ключове — розвантажили СІЗО. Особливо це стосувалося Києва, Одеси, Херсона, де заповнюваність була більше 100%. Ми створили дільниці слідчих ізоляторів у в'язницях і вивезли туди людей з переповнених СІЗО, створивши вільний резерв камер в великих ізоляторах. Вони дозволяють ізолювати будь-кого, хто занедужав", — заявив міністр.

Також за його словами, істотну роль зіграла можливість технічного забезпечення проведення судових засідань у форматі відеоконференцій і акцент на ведення електронної системи всіх питань життєзабезпечення режимних об'єктів.

"Ми змогли ввести певний бар'єр на вході в слідчий ізолятор, щоб туди не потрапляли Коронавірусна хворі, якщо є можливість їх помістити в лікарню, обрати інший запобіжний захід. Система ідентифікації працює. У нас недостатньо індивідуальних засобів захисту. Тому що у нас місячна потреба — це 180 мільйонів гривень, таких коштів у нас немає", — позначив Малюська.

Крім того, міністр юстиції додав, що ризики залишаються високими, а тому керівництво пенітенціарної системи узгоджує роботу над законопроектами, що дозволяють зменшувати чисельність людей у в'язницях: законопроект про амністію і процедуру про відстрочку виконання судового вироку.

"Зараз такі підстави є, їх кілька, де суд може присудити наприклад три роки позбавлення волі, але встановити відстрочку. Такі відстрочки в умовах коронавіруса ми пропонуємо робити частіше", — резюмував глава Мін'юсту, підкресливши, що це, звичайно ж, не торкнеться осіб, засуджених за тяжкі і особливо тяжкі злочини.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на час національного карантину в місцях ув'язнення ввели заборону на побачення з родичами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!