Головна Новини Суспільство неймовірно "Реве", як турбореактивний літак: вчені назвали найгучнішу істоту на планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Реве", як турбореактивний літак: вчені назвали найгучнішу істоту на планеті

Звук цієї тварини такий гучний, що його можна почути або відчути на відстані близько трьох кілометрів

25 травня 2020, 10:30 comments3142
Поділіться публікацією:
"Реве", як турбореактивний літак: вчені назвали найгучнішу істоту на планеті

Вчені в рамках нового дослідження з'ясували, хто ж є найгучнішою істотою на планеті. Як не дивно, найгучніший звук видає європейський лангуст, тертя вусиків якого можна почути або відчути на відстані близько трьох кілометрів. Про це пише Scientific Reports.

Цікаво, що відкриття зроблено цілком випадково: вчені перевіряли роботу системи підводних мікрофонів. На мілководді вони випустили поруч з технікою лангустів і дуже здивувалися тим звукам, які вони видають. За словами дослідників, звук тертя вусиків по "потужності" можна порівняти з ревом двигуна турбореактивного літака. Таким чином тварини відлякують хижаків і стали рекордсменами.

Нагадаємо, вчені зробили сміливий прогноз на це літо. Всесвітня метеорологічна організація при ООН (ВМО) випустила "Інформаційний бюлетень по глобальному сезонного клімату", в якому повідомляє: у червні та липні очікуються погодні аномалії.

Також ми повідомляли, що в суді Вірджинії дали дозвіл на те, щоб компанія RMS Titanic розкрила корпус корабля "Титанік", який затонув у 1912 році. Вчені хочуть витягти і відновити бездротовий телеграф Marconi, проти чого виступили деякі органи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!