Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ оголосила надзвичайний стан міжнародного значення через спалах коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ оголосила надзвичайний стан міжнародного значення через спалах коронавіруса

Коронавірус набуває все більших масштабів, через що ВООЗ оголосила надзвичайний стан

30 січня 2020, 22:11 comments2251
Поділіться публікацією:
ВООЗ оголосила надзвичайний стан міжнародного значення через спалах коронавіруса

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалах коронавіруса надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, викликає міжнародну стурбованість, після того, як Комітет з надзвичайних ситуацій у черговий раз зібрався в Женеві в четвер. Про це пише CNN.

Минулого тижня організація заявила, що вірус ще не є настільки небезпечним, щоб оголошувати надзвичайний стан. Але зі зростанням числа випадків передачі інфекції від людини до людини у ряді випадків за межами Китаю керівництво ВООЗ знову скликало комітет у зв'язку з "можливістю набагато більш масштабного спалаху", заявив журналістам раніше цього тижня генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

ВООЗ визначає надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я, яка має міжнародне значення, як "надзвичайна подія", яка являє собою "ризик для здоров'я населення інших держав у результаті міжнародного поширення хвороби" і "потенційно вимагає скоординованого міжнародного реагування". Попередні надзвичайні ситуації були оголошені через віруси Эбола, Зіка та H1N1.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні компанія "МАУ" евакуювала 158 українців з китайського острова Хайнань. По прибуттю в "Бориспіль" у всіх пасажирів літака виміряли температуру, однак інших перевірок, за їх словами, не проводилося. Українців здивувало, що лікар, який спілкувався з ними, навіть не був у масці, хоча очікували "людину в скафандрі". Також туристи відзначили, що рейс не особливо відрізнявся від звичайного.

Тим часом 195 американців, яких евакуювали з епіцентру поширення коронавіруса – китайського міста Ухань, відправили на військову базу на федеральний карантин. Люди вже оселилися на військовій базі Марч в Каліфорнії, де пробудуть в ізоляції мінімум три дні. Весь цей час за ними будуть спостерігати медики, які проведуть кілька лабораторних досліджень, щоб виключити зараження китайським вірусом. Станом на четвер, кількість жертв коронавіруса досягла 170 осіб. За минулу добу від пневмонії, викликаної новим недослідженим вірусом, померло 38 громадян Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!