Головна Новини Суспільство медицина Сьогодні «уханьських» українців перевірятимуть на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні «уханьських» українців перевірятимуть на коронавірус

В Україні розроблена власна тест-система на коронавірус

22 лютого 2020, 17:55 comments2561
Поділіться публікацією:
Сьогодні «уханьських» українців перевірятимуть на коронавірус

Українці та іноземні громадяни, евакуйовані з китайського Уханя, де зафіксовано спалах коронавірусу COVID-2019, які зараз знаходяться в медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах Полтавської області, сьогодні, 22 лютого, здадуть тест на коронавірус. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль, повідомляє "РБК-Україна".

"На сьогоднішній момент розроблено українську тест-систему, і за допомогою цієї тест-системи буде проводитися моніторинг кожні три дні. Крім цього, вже було кілька поставок від ВООЗ. Зараз, сьогодні триває митне оформлення чергової партії іноземних тест-систем", — сказав він.

За словами чиновника, люди, що знаходяться в обсервації, будуть здавати кров.

Нагадаємо, після прильоту з Уханя евакуйованих співгромадян вирішили помістити на карантин у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" у Полтавській області, де протягом двох тижнів вони будуть знаходитися в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки. Однак ця новина обернулася справжнім бунтом. У Мережі з'явилося відео протистояння військових та мешканців Нових Санжар, які вимагають у нацгвардійців не виконувати наказ і піти з селища.

Українцям, яких відправили на карантин у Нові Санжари, заборонено виходити на вулицю, спілкуватися зі ЗМІ і збиратися в групи на території медцентру. Фото пам'ятки для проживаючих на час обсервації опублікував в Instagram один з евакуйованих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!