Головна Новини Суспільство медицина Як відрізнити симптоми коронавіруса від застуди та грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити симптоми коронавіруса від застуди та грипу

Коронавірус і грип мають схожі прояви

17 березня 2020, 11:50 comments7204
Поділіться публікацією:
Як відрізнити симптоми коронавіруса від застуди та грипу

У зв'язку з активним поширенням коронавіруса у світі, експерти ВООЗ нагадали про основні симптоми захворювання і зазначили, чим вони відрізняються від симптоматики грипу та застуди.

Фахівці кажуть, що до найбільш поширених симптомів COVID‑19 відноситься підвищена температура, сухий кашель і швидка стомлюваність. Ці ознаки легко сплутати з грипом і застудою, тому медикам важко на початковій стадії діагностувати захворювання, яке вже оголосили пандемією. Але відмінності все ж є і експерти радять уважно стежити за станом свого здоров'я.

В першу чергу, під час грипу та застуди хворий пацієнт не відчуває проблем з диханням, тому часта задишка може вказувати на коронавірус (при наявності і перших трьох симптомів, зазначених вище). А головний біль, чхання, озноб і ломота в тілі, які супроводжуються підвищеною температурою і кашлем більш характерні для грипу, і фіксуються рідко у пацієнтів, хворих на коронавірус. Під час застуди сильний жар і зовсім спостерігається дуже рідко, та й сухий кашель, як правило, хворих пацієнтів не турбує.

Експерти ВООЗ відзначають, що у людей з коронавірусом може спостерігатися нежить і діарея, але ці симптоми розвиваються поступово і мають слабко виражений характер. А у деяких інфікованих осіб не виникає яких-небудь симптомів або поганого самопочуття.

Пам'ятайте, що у більшості людей (близько 80%) хвороба закінчується одужанням, тяжка симптоматика може виникнути при наявності хронічних захворювань і ослабленого імунітету. Слідкуйте за своїм та здоров'ям своїх близьких!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як легко зробити антисептик для рук вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!