Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ вимагають робити розтин всім українцям, які померли від пневмонії
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ вимагають робити розтин всім українцям, які померли від пневмонії

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко каже, що найбільший ризик представляють похорони, на яких можна заразитися коронавірусом від померлої людини

23 березня 2020, 15:50 comments2081
Поділіться публікацією:
У МОЗ вимагають робити розтин всім українцям, які померли від пневмонії

У зв'язку зі збільшенням кількості інфікованих коронавірусом українців у МОЗ вимагають, щоб усім померлим від пневмонії людям робили розтин. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.
За його словами, зараз робоча група переглядає стандарти надання медичної допомоги людям, у яких підозрюють COVID-19: починаючи з тестування, закінчуючи нюансами госпіталізації. Крім того, міністерство незабаром надасть чіткі вказівки патологоанатомам, які відтепер повинні будуть брати проби для аналізу на наявність у померлого від запалення легенів COVID-19.

За словами Ляшка, найбільший ризик представляють зараз похорони з великою кількістю людей і прощальні поцілунки, в результаті чого можна заразитися коронавірусом від померлої людини. У МОЗ також рекомендують робити похорон менш тривалими і зменшити кількість близьких.
Як повідомляв портал "Коментарі", глава міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що для успішного подолання вірусу COVID-19 в Україні потрібно вводити надзвичайний стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!