Головна Новини Суспільство Наука та освіта Невідомі модифікації і швидка еволюція: вчені вперше назвали повний геном COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Невідомі модифікації і швидка еволюція: вчені вперше назвали повний геном COVID-19

Експерти Інституту фундаментальних наук у Південній Кореї першими виявили численні нові РНК коронавірусу та невідомі хімічні модифікації

10 квітня 2020, 18:15 comments2637
Поділіться публікацією:
Невідомі модифікації і швидка еволюція: вчені вперше назвали повний геном COVID-19

Вперше з початку спалаху пандемії вчені змогли назвати повний геном нового типу коронавірусу. Наукову роботу представили експерти Інституту фундаментальних наук у Південній Кореї.

Дослідники експериментально підтвердили наявність передбачених субгеномних РНК (сгРНК), які транслюються на вірусні білки. Крім того, вчені розшифрували послідовність кожної сгРНК і визначили, де саме знаходяться в геномі відповідні гени. Вчені виявили численні нові РНК і невідомі хімічні модифікації вірусних РНК.

Раніше існувала думка, що у формуванні структури вірусних частинок беруть участь десять субгеномних РНК. Однак корейці, досліджуючи коронавірус, підтвердили наявність лише дев'яти. Вони також виявили десятки невідомих субгеномних РНК, що утворюються через перебудови геному. Це, на думку дослідників, може сприяти швидкій еволюції коронавірусу.

Як раніше повідомляли "Коментарі", міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про те, що відтепер в Україні заражених коронавірусом людей будуть лікувати по новому протоколу. За словами чиновника, відредагована схема, в основу якої лягли нові дані дослідників з Японії, буде більш ефективною. У МОЗ повідомляють про зміни: зокрема з'явилася можливість застосовувати лікарський засіб "Фавіпіравір", який використовують для лікування нових штамів грипу.

Також ми писали про те, що у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Київській області столичні чиновники підсилюють карантин. З завтрашнього дня медики очікують пік захворюваності, який триватиме мінімум до 20 квітня. І щоб обірвати ланцюг заражень, чиновники просять людей утриматися від перебування на вулиці в ці та наступні вихідні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!