Головна Новини Відео 2020 Відеофакт: коні Пржевальського повертаються додому в Чорнобиль
commentss НОВИНИ Всі новини

Відеофакт: коні Пржевальського повертаються додому в Чорнобиль

У мережі з'явилося відео, на якому коні Пржевальського неспішно повертаються додому в зону Чорнобиля після пожеж

16 квітня 2020, 15:38 comments11329
Поділіться публікацією:
Відеофакт: коні Пржевальського повертаються додому в Чорнобиль

Масштабну пожежу, що тривала більше 10 днів у Чорнобилі, вдалося загасити. І додому – в зону відчуження – стали повертатися її жителі, коні Пржевальського. Відео з тваринами опублікувало Міністерство внутрішніх справ у Facebok.

Так, поки вогнеборці справляються з останніми вогнищами тління — пеньками і колодами дерев, мешканці Чорнобильської зони повертаються додому.

"Так, зір вас не підводить. Це коні Пржевальського. Вони, як і багато інших тварин, законні власники зони відчуження", — йдеться в повідомленні МВС.

Нагадаємо, в ДСНС розповіли про обстановку в Чорнобильській зоні та рівень радіації. Так, зараз у зоні відчуження пожежники проводять заходи із проливки і гасіння тліючих пнів і залишків деревини. На місці працюють понад 500 пожежників, залучено більше 100 одиниць техніки, серед якої 2 вертольоти.

Щодо рівня радіації в столиці та Київській області, то показники знаходяться в межах норми, не перевищують природних фонових значень.

Раніше експерти розповіли виданню "Коментарі", наскільки небезпечна з екологічної точки зору ситуація з пожежами в Чорнобильській зоні, а також – як запобігти подібним інцидентам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!