Головна Новини Відео 2020 ВІДЕОФАКТ: буксир «Яни Капу» повернувся до Одеси після російського полону та ремонту
commentss НОВИНИ Всі новини

ВІДЕОФАКТ: буксир «Яни Капу» повернувся до Одеси після російського полону та ремонту

Буксир «Яни Капу», який був захоплений Росією у 2018 році у Керченській протоці, пройшов ремонтні роботи та прибув до Одеси

2 травня 2020, 19:54 comments6276
Поділіться публікацією:








ВІДЕОФАКТ: буксир «Яни Капу» повернувся до Одеси після російського полону та ремонту

Рейдовий буксир "Яни Капу" після повернення з російського полону та тривалого ремонту у військово-морській базі в Очакові нарешті повернувся до Одеси. Про це передає Міністерство оборони України.


Повідомляється, що екіпаж провів серйозну роботу з відновлення буксира перед тим, щоб перебазувати його до військово-морської бази "Південь". Зокрема відновили ті пошкоджені місця, де були тарани, коли 25 листопада 2018 року Росія захопила кораблі та моряків у полон у міжнародних водах Керченської протоки.

"Було відремонтовано управління головними двигунами, мідь повирізали, ми її замінили. Потім збирали докупи частково розібрані двигуни — робили все для того, щоб буксир вийшов в море і виконував поставлені завдання", — розповів виконуючий обов’язки командира рейдового буксиру Юрій Будзило.

Зазначається, що екіпаж після усіх випробувань продовжує нести службу разом і працює як єдиний організм. Вважають важливим членом екіпажу й легендарну корабельну в другому поколінні собачку Джессі, яка також повернулася у військово-морську родину.

Як повідомлялося, українські кораблі, захоплені Росією в листопаді 2018 року в Керченській протоці, прибули в порт Очакова Миколаївської області 20 листопада.

Нагадаємо, сума збитку від мародерських дій російської сторони на повернутих катерах "Нікополь" і "Бердянськ", а також на буксирі "Яни Капу", перевищує 55,5 млн грн. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!