Фонд Навального заявив, що новий прем'єр Росії "злодій і корупціонер"

Михайло Мішустін за 20 років державної служби придбав нерухомість на мільярди рублів

Лідер опозиції в Росії і голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний заявив, що новий прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін злодій і корупціонер, а також підтвердив це низкою фактів і документів. Традиційно сюжет з розслідуванням Навального опублікований на YouTube.

Згідно цієї інформації, Мішустін, який понад 20 років перебував на державній службі, володіє цілим маєтком у 2,6 га в елітному районі московської Рубльовки. Ділянка поділена на частини, щоб не вказувати в декларації таку надзвичайно дорогу садибу. Серед основних власників - сам Мішустін, дружина, батьки, двоє дорослих синів і рідна сестра Наталія Стеніна.

Ось саме на сестрі розслідування ФБК зосередилося більш уважно, оскільки кілька ділянок, які є у її володінні, були подаровані їй в період, коли Михайло Мішустін перебував на посаді голови Федеральної Податкової служби.

Крім того з'ясувалося, що і дружина Мішустіна за останні дев'ять років заробила 790 мільйонів рублів, при тому, що ні співробітники ФБК, ні російські ЗМІ не можуть виявити настільки успішного підприємства з її ім'ям.

"Ніхто нічого не знає про її бізнесі! Звідки ці мільйони беруться? Звідти ж, очевидно, звідки і квартири у її дітей. 20 років Мішустін сидить на державній службі, і мільярдер. І просто "приголомшливо", як він сам, держава і Путін - звичайно, а як же без нього? - ховають від нас його багатство, нажите корупційним шляхом", - уклав Олексій Навальний за підсумками цього розслідування по новому главі уряду РФ.

змінити статус президента на Верховного правителя.