Головна Новини Світ Африка В ООН закликали Кремль і Асада припинити насильство в Ідлібі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН закликали Кремль і Асада припинити насильство в Ідлібі

Росія і Туреччина в ООН представили свої версії подій в Ідлібі

29 лютого 2020, 09:17 comments1770
Поділіться публікацією:
В ООН закликали Кремль і Асада припинити насильство в Ідлібі

Постійний представник США в ООН Келлі Крафт заявила, що Росія має припинити військову операцію в Сирії. Про це вона сказала на екстреному засіданні Ради безпеки ООН, присвяченому загостренню ситуації в Ідлібі, передає "Німецька хвиля".

"Ми закликаємо Російську Федерацію негайно припинити вильоти своїх бойових літаків, ми також закликаємо сирійські сили і Росію, яка їх підтримує, відійти до ліній припинення вогню, вперше встановлену в 2018 році", — підкреслила вона.

За словами Крафт, формат врегулювання, який був ініційований Росією, Туреччиною та Іраном і запущений в Астані в 2017 році, "повністю зруйнований" і повернення до нього неможливе.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш зі свого боку назвав авіаудар в Ідлібі "одним з найбільш важких моментів" війни в Сирії і закликав сторони конфлікту до перемир'я.

Країни Євросоюзу виступили з окремою спільною заявою. Документ зачитав постійний представник Бельгії при ООН Марк Пекстен, який головує в Раді безпеки ООН в лютому. У заяві міститься вимога до керівництва Росії та Сирії "негайно припинити вогонь" і забезпечити "безперешкодний гуманітарний доступ" в постраждалі від обстрілів райони.

Постпред Росії в ООН Василь Небензя у свою чергу спростував заяви Туреччини про підтримку російською авіацією сирійських військ в Ідлібі. Крім того, за його словами, Туреччина не надала координати знаходження своїх військових для виключення зіткнень.

Однак представник Туреччини Ферідун Синирліоглу заявив, що його країна передавала росіянам координати знаходження своїх військових. Більш того, радари зафіксували польоти сирійської та російської авіації над зазначеним районом під час авіаудару.

Як повідомляв сайт "Коментарі", турецька влада відзвітувала про масовані атаки по цілях у Сирії. За допомогою авіації і артилерії турецьким військовим вдалося вразити понад 200 цілей армії Сирії.

Удари стали відповіддю на агресію російських військових та армії Сирії щодо позицій турецький сил, в результаті чого загинули 33 бійця армії Туреччини.

Україна висловила солідарність зі світовим співтовариством у зв'язку із загостренням ситуації у сирійському Ідлібі. Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що дії Росії становлять загрозу для всього світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/ru
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!