Стало відомо, скільки українців перебуває в провінції Хубей та місті Ухань

Посольство України в Китаї вивчає можливість евакуації українців з провінції Хубей

51 українець знаходиться в китайській провінції Хубей та місті Ухань, звідки поширився по всій країні та іншим країнам коронавірус. Про це повідомляє видання Ракурс.

На даний момент відомо, що 49 чоловік знаходиться в Ухані, одна людина – в місті Сяньян і ще один – в міському повіті Чжун Сянь міста Цзинмэнь. У зв'язку з поширенням коронавіруса в Китаї авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) виконає два рейси – 30 січня і 3 лютого для евакуації українських туристів.

Як пише CNN, посольство України в Китаї у зв'язку з стрімким поширенням коронавіруса вивчає каквозможно евакуювати українців.

Раніше "Коментарі" писали, що в Китаї триває епідемія смертельної пневмонії за коронавіруса, на боротьбу з яким у країні кинули всі сили і засоби. Всього за два дні порожня будівля перетворили в медичний центр на 1000 осіб. Спеціалізовану лікарню відкрили неподалік від міста Ухань, де було зафіксовано спалах захворювання. В рекордні терміни вдалося вкластися завдяки швидкій роботі будівельників, електриків, волонтерів і поліцейських. Раніше ця будівля планували обладнати до травня, але уряд вирішив негайно використовувати приміщення для допомоги хворим коронавірусом. Крім того, за поширення неправдивої інформації про епідемію почалися затримання: заарештували одного людини, а ще шістьом пред'явили адміністративне порушення.