Головна Новини Світ Китай Китай схвалив план, який дозволить захопити владу в Гонконзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай схвалив план, який дозволить захопити владу в Гонконзі

Китай хоче одержати широкі повноваження для придушення заворушень у Гонконзі

28 травня 2020, 15:20 comments2295
Поділіться публікацією:
Китай схвалив план, який дозволить захопити владу в Гонконзі

Китай офіційно має широкі повноваження для придушення заворушень у Гонконзі, оскільки Законодавчі збори країни в четвер майже одноголосно схвалило план придушення підривної діяльності, сепаратизму, тероризму і, судячи по всьому, будь-яких актів, які можуть загрожувати національній безпеці в полуавтономном місті. Про це пише The New York Times.

По мірі того, як Пекін буде розкривати специфіку законодавства про національної безпеки в найближчі тижні, остаточні правила допоможуть визначити долю Гонконгу, включаючи те, наскільки буде збережена автономія міста або наскільки Пекін посилить свою владу.

Сигнали від китайської влади вказують на те, що протестувальників розженуть, як тільки закон вступить в силу, що очікується до вересня.

Групи активістів можуть бути заборонені. Суди можуть виносити тривалі тюремні терміни за порушення національної безпеки. Китайські спецслужби побоюються, що вони можуть діяти в місті відкрито.

Перспектива прийняття закону "Про національну безпеку" викликала бурхливу реакцію в Гонконзі і протестувальники знову вийшли на вулиці. Міжнародна спільнота також застерігає від посягань на громадянські свободи міста.

Адміністрація президента США Дональда Трампа заявила в середу, що, ймовірно, припинить деякі або всі спеціальні торговельні та економічні відносини з Гонконгом через дії Китаю.

Раніше "Коментарі" писали, що державний секретар США Майк Помпео заявив у середу Конгресу, що Гонконг більше не є автономним від Китаю. Цей факт може призвести до втрати спеціального торгового статусу Гонконгу з США і стати загрозою для його положення в якості міжнародного фінансового центру.

Також ми писали, що нову хвилю протестів в Гонконзі спровокував закон про національну безпеку, який запропонував Китай. Зараз Гонконг офіційно – автономний регіон Китаю, де діють свої закони, більш демократичні, ніж на території решти Китаю, і окрема правоохоронна система. Протестувальники вважають, що після впровадження нового закону, Гонконг втратить частину автономії і люди, які виступають за його незалежність, будуть схоплені і передані владі Китаю для судового переслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!