Головна Новини Світ ЄС У Польщі хочуть "подарувати"Анджею Дуді ще два роки президентства
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі хочуть "подарувати"Анджею Дуді ще два роки президентства

В Польщі через коронавірус можуть продовжити правління чинного президента Анджея Дуди до 7 років

16 квітня 2020, 09:40 comments1372
Поділіться публікацією:
У Польщі хочуть "подарувати"Анджею Дуді ще два роки президентства

У Польщі можуть продовжити термін перебування при владі для чинного президента держави Анджея Дуди. Все через те, що вже 10 травня в країні мають відбутися президентські вибори, які провести зараз не представляється можливим у зв'язку з пандемією коронавірусу. Щоб Польща не залишилася без лідера, правляча партія "Право і справедливість" внесла до Сейму проект змін до Конституції. Про це інформує "Польське радіо".

Згідно з проектом, вибори в 2020 році скасовують, а нові проведуть тільки через два роки. Таким чином, Дуда залишиться біля керма Польщі 7 років замість 5-ти. Для того, щоб поправка до Конституції набула чинності, потрібно дві третини голосів Сейму, де опозиція в меншості.

Нагадаємо, Держдума Російської Федерації підтримала 10 березня поправку про обнулення президентських термінів. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи буде в РФ "вічний Путін", а також спрогнозували, хто може його змінити, коли і чому.

Також ми писали про те, що сьогодні о 13:00 відбудеться позачергове пленарне засідання парламенту. Відзначається, що його скликають у зв'язку з вимогою президента України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!