Головна Новини Світ ЄС У Євросоюзі стурбовані призначенням топ-чиновників України без конкурсу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Євросоюзі стурбовані призначенням топ-чиновників України без конкурсу

Члени Єврокомісії висловлюють сподівання, що такий механізм укладення договорів Кабміну з топ-чиновниками має винятковий і тимчасовий характер

4 травня 2020, 12:46 comments2364
Поділіться публікацією:
У Євросоюзі стурбовані призначенням топ-чиновників України без конкурсу

Європейська комісія визначила, що її членів турбує ситуація з призначенням кандидатів на найважливіші державні посади без проходження відповідного конкурсу. Про це повідомляється на сайті Кабміну після політичної дискусії в рамках "Україна-Євросоюз".

Прес-служба уряду зазначила, що цей діалог пройшов за участю представників Єврокомісії, програми підтримки вдосконалення управління та менеджменту ОЕСР SIGMA, Секретаріату Кабінету міністрів України, Міністерства юстиції, Міністерства фінансів, Міністерства цифровий трансформації, Національного агентства з питань державної служби та Офісу реформ КМУ.

"Представники Європейської комісії висловили стурбованість зупинкою конкурсних процедур при призначенні на посади державної служби та введенням особливих умов відбору під час карантину і надію, що застосування механізму відбору через співбесіду буде мати тимчасовий характер", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, на період карантину і 30 днів після його завершення діє тимчасова процедура добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту. Дана процедура передбачає тимчасові призначення у виняткових випадках.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд дозволив призначити керівника Державної податкової служби лише після проходження звичайного співбесіди, в результаті чого цю посаду зайняв Олексій Любченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!