Польща анонсувала відкриття кордонів та створення туристичної зони з Україною

У країні, яка хоче увійти в туристичну зону Польщі, повинна бути контрольована епідемічна ситуація, а також аналогічні польським стандарти безпеки

Слідом за багатьма країнами ЄС, які вже оголосили про зняття обмежень на перетин кордону, таку можливість розглядають і в Польщі. Про це говорить заступник прем'єра Ядвіга Эмілевич в інтерв'ю для Polsat News.

Чиновник заявила про те, що якщо інфікування коронавірусом не прискорить темп, кордон Польщі відкриють вже після 15 червня. Крім того, Эмілевич не виключає створення туристичних зон з сусідами, в тому числі і Україною. Однак є умови: в країні, яка хоче увійти в туристичну зону, повинна бути контрольована епідемічна ситуація, а також аналогічні польським стандарти безпеки та гігієни.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Іспанії, незважаючи на триваючу в країні пандемію коронавірусу і карантин, планують відкрити туристичний сезон. Найімовірніше, відвідати жарку країну іноземці зможуть вже в кінці червня.

Також ми повідомляли, що вже на цьому тижні - з 20 травня - Туреччина дозволяє українцям, а також громадянам ще 30-ти держав, в'їжджати в країну для лікування.