Головна Новини Світ Європа Польща незабаром отримає безвиз з США
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща незабаром отримає безвиз з США

За словами представників США, Польща вже досягла ситуації, щоб отримати безвиз

3 вересня 2019, 04:35 comments1721
Поділіться публікацією:
Польща незабаром отримає безвиз з США

Візи для громадян Польщі, які хочуть відвідати США, незабаром будуть скасовані. Про це заявив віце-президент США Майк Пенс після бесіди з президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє Rzeczpospolita.

Пенс запевнив, що Польща вже "досягла ситуації", в якої можливий відмову від віз. Має ще відбудуться сертифікація, і безвізовий режим буде введений.

Також віце-президент США сказав, що американо-польський альянс ніколи не був таким сильним, як сьогодні, і обидві країни, які на протягом століть були пов'язані особливими зв'язками, зобов'язані йому своїм лідерам — Анджею Дуді Дональду Трампу.

Серед іншого, мова йшла про розширення присутності американських солдат в Польщі і про внесок США в модернізацію польської армії.

Президент Дуда подякував віце-президента США за те, що він прийняв рішення замінити Дональда Трампа, коли той вирішив, що серйозна загроза від урагану "Доріан" вимагає його присутності в країні.

Пенс також подякував Польщі за "сміливе протидія проекту Північний потік-2".

 Як повідомляли "Коментарі", Польша в рамках проведення військової модернізації має намір закупити 32 винищувача F-35 в США. Про це заявив журналістам високопоставлений представник адміністрації. Чиновник нагадав, що в червні президенти США і Польщі підписали угоду з оборони, яке передбачає збільшення військового персоналу в Польщі на одну тисячу чоловік. Крім того, за його словами, Польща проводить військову модернізацію та "планує закупити 32 винищувача F-35". Раніше президент США Дональд Трамп скасував запланований на ці вихідні візит до Польщі на тлі наближається до західного узбережжя країни урагану "Доріан". Планувалося, що Трамп відвідає Польщу 31 серпня-2 вересня і візьме участь у заходах на честь 80-ї річниці початку Другої світової війни. Замість себе Трамп направив до Польщі віце-президента Майка Пенси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!