Головна Новини Світ Європа Зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися у вересні, - посол Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися у вересні, - посол Франції

Макрон веде активні переговори з усіма сторонами

12 вересня 2019, 03:00 comments1573
Поділіться публікацією:
Зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися у вересні, - посол Франції

Посол Франції та Україні Етьєн де Понсен заявив, що президент Еммануель Макрон активно працює над тим, щоб зустріч лідерів нормандського формату відбулася у вересні. Про це повідомляє "Укрінформ".

Він підкреслив, що Макрон приділяє особливу увагу цьому питання, тому запланована зустріч, ймовірно, відбудеться.

"Я можу підтвердити, що сьогодні відбуваються дуже тісні контакти на рівні президента Республіки Макрона з канцлером Німеччини Меркель і одночасно президентами Зеленським і Путіним в надії провести цю зустріч ще до кінця поточного місяця", — сказав де Понсен.

Щодо її порядку денного він зазначив, що на його посаді йому буде "трохи недоречно вдаватися в деталі цих переговорів, які зараз проходять дуже інтенсивно".

"Тим не менш, всім більш-менш відомі ті пункти, які розглядаються, як, можливо, попередні умови — це реалізація мінський домовленостей, яка фігурує в центрі цих переговорів", — зазначив дипломат.

Раніше ми писали про те, що в Кремлі зараз "напрацьовують" варіанти проведення зустрічі в нормандської форматі.

Відзначимо. що востаннє переговори в "нормандському форматі" на рівні лідерів України, Німеччини, Франції і Росії відбулися в жовтні 2016 року в Берліні.

У липні 2019 в Парижі зовнішньополітичні радники лідерів України, Німеччини, Франції і Росії провели зустріч з метою відновлення роботи "нормандського формату".

Раніше Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали якомога швидше провести засідання "нормандської четвірки".

Володимир Путін, зі свого боку, заявив, що погодиться на переговори тільки за умови імплементації особливого статусу Донбасу, і "рішення ряду" питань з представниками української влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!