Головна Новини Світ Європа ЄС закликає Росію звільнити всіх незаконно утримуваних українців
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС закликає Росію звільнити всіх незаконно утримуваних українців

Євросоюз вітає останній обмін утримуваними між Україною і Росією і закликав Москву звільнити всіх незаконно затриманих і взятих під варту українців

10 жовтня 2019, 06:20 comments1373
Поділіться публікацією:
ЄС закликає Росію звільнити всіх незаконно утримуваних українців

Європейський союз (ЄС) наполягає, що Крим і Донбас — це Україна і буде твердо дотримуватися цієї позиції. Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини під час слухань у Європарламенті щодо політичної ситуації в Україні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Європарламенту.

За її словами, зустрічі у рамках Тристоронньої контактною групи в Мінську і узгодження "формули Штайнмайера" дають надію на активізацію мирного процесу.

"Ми повинні пам'ятати що Мінські угоди залишаються сьогодні єдиною платформою для такого рішення. Разом з цим Україна продовжує страждати від зовнішнього втручання. Ми підкреслюємо, що Крим – це Україна, Донбас – це Україна, і Євросоюз буде твердо дотримуватися цієї позицію і відстоювати її", — зазначила Могерини.

 Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клых, Олександр Кольченко, Микола Карп'юк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!