Головна Новини Світ Європа Туреччина скасувала всі перешкоди для біженців на шляху в Євросоюз
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина скасувала всі перешкоди для біженців на шляху в Євросоюз

Всього за три дні турецькі прикордонники пропустили в Євросоюз 76 тисяч мігрантів

1 березня 2020, 18:45 comments3285
Поділіться публікацією:
Туреччина скасувала всі перешкоди для біженців на шляху в Євросоюз

Турецькі прикордонники з п'ятниці, 28 лютого, пропустили в Євросоюз 76 000 мігрантів, хоча в Греції і Болгарії ці дані поки не підтверджують. Про це повідомляє "Громадське", посилаючись на турецькі ЗМІ Daily Sabah.

За словами міністра закордонних справ Сулеймана Сойлу, люди перейшли кордон в Едірне — місто в північно-західної європейської частини Туреччини і в майбутньому процесу масової міграції перешкоджати турецькі власті не мають наміру.

Як зазначено в джерелах, таке рішення було прийнято після того, як 27 лютого в сирійському Ідлібі армія Башара Асада вбили кілька десятків турецьких солдатів. Після цього ситуація в регіоні значно загострилася.

Зазначимо, що сирійські урядові війська (армії Асада) підтримує Росія, тоді як Туреччина знаходиться на стороні частини опозиційних до Дамаску сил, що базуються переважно на північному заході країни, біля сирійсько-турецького кордону.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про геополітичні зміни у зв'язку із загостренням військової ситуації в Ідлібі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!