Головна Новини Світ Європа "День Перемоги в Білорусі": арештовано більше 100 незалежних блогерів, які критикують владу
commentss НОВИНИ Всі новини

"День Перемоги в Білорусі": арештовано більше 100 незалежних блогерів, які критикують владу

Напередодні Дня Перемоги, який відбувся 9 травня, в Мінську та інших містах Білорусі пройшли масові затримання і арешти журналістів і блогерів

12 травня 2020, 09:30 comments2820
Поділіться публікацією:
"День Перемоги в Білорусі": арештовано більше 100 незалежних блогерів, які критикують владу

За кілька днів до урочистого параду Перемоги і після нього в Білорусі затримали понад 100 опозиційних блогерів, журналістів і підписників їх каналів, які критикують державну та місцеву владу. Про це повідомляє видання ВВС, яке зібрало інформацію в правозахисному центрі "Весна", не має акредитації в Білорусі.

Видання зазначає, що один з блогерів Сергія Петрухина 11 травня був затриманий за стрім з квітневої акції противників будівництва акумуляторного заводу поблизу Бреста. Його звинуватили в порушенні порядку організації і проведення масових заходів.

Іншого блогера Сергія Тихановского був затриманий 6 травня в Могильові під час зустрічі з підписниками. Блогер також регулярно критикує владу і заявляв, що висуває свою кандидатуру на президентських виборах, які мають відбутися в Білорусі вже в серпні цього року. За звільнення Тихановского в різних регіонах країни пройшли мітинги та акції протесту, на яких також десятки людей були затримані.

9 травня Бобруйську передплатники Сергія Тихановского провели "антипарад" до Дня Перемоги у той час, як в Мінську проходив військовий парад. Багато учасників бобруйської акції також опинилися в автозаках.

Над всіма затриманими проходили суди 11 травня і будуть проходити сьогодні, 12 травня, в різних містах Білорусі. Видання повідомляє, що при цьому деякі підозрювані мають високу температуру та нездужання, проте медичну допомогу їм робити не поспішають.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що європейські спостерігачі з міжнародних організацій відзначають, що виборче право в Білорусі все більше перетворюється на формальність і політичний фарс.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!