Головна Новини Світ Франція "Протестний неділі": у Парижі мітингували мусульмани
commentss НОВИНИ Всі новини

"Протестний неділі": у Парижі мітингували мусульмани

Більше 10 тисяч мусульман вийшли протестувати проти ісламофобії

10 листопада 2019, 21:58 comments2489
Поділіться публікацією:
"Протестний неділі": у Парижі мітингували мусульмани

Сьогодні у французькій столиці Парижі відбулася масова акція проти ісламофобії, на яку вийшли переважно представники національних меншин з країн Близького Сходу. Про це передає видання Deutch Welle.

Учасники акції несли плакати "Стоп ісламофобії" і вимагали сказати "ні" ненависті до мусульман з боку представників інших релігій. Вони пройшли маршем від Північного вокзалу в центрі Парижа до Площі Нації.

За інформацією поліції, в марші взяли участь близько 13 тисяч осіб.

Також французькі ЗМІ передають інформацію про щонайменше кількасот учасників такої акції, яка відбулася в іншому місті Франції — Марселі.

Акції протесту пройшли на тлі дебатів у французькому суспільстві щодо носіння хусток і нападу на мечеть в Байонна, який стався в кінці жовтня. Тоді 84-річний праворадикал стріляв у двох місцевих мусульман.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" вже повідомляв про кількох мітингах, які голосно пронеслися по декількох країнах світу, серед яких виявився німецький мітинг, присвячений "кришталевої ночі" 1938 року і полягав у протистоянні неонацистської ідеології в сучасній Німеччині, а ще один - в Болівії — вплинув на політичне рішення президента Ево Моралеса.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!