Головна Новини Світ Великобританія Тисячі шотландців вийшли на мітинг на підтримку незалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі шотландців вийшли на мітинг на підтримку незалежності

Активісти виступають за вихід зі складу Сполученого королівства

2 листопада 2019, 23:30 comments2004
Поділіться публікацією:
Тисячі шотландців вийшли на мітинг на підтримку незалежності

У Глазго пройшла багатотисячна демонстрація на підтримку незалежності від Великобританії. Організатори оцінюють кількість мітингувальників вийшли на вулиці в 20 тисяч чоловік. У марші прихильників відділення вперше за останні роки прийняла участь міністр Шотландії Нікола Стерджен.

Політик, яка всіляко просуває ідею незалежності Шотландії заявила, що з-за перемоги консерваторів на дострокових виборах 12 грудня, Шотландії проти її волі "вирвуть з сім'ї європейських держав". Виступаючи перед учасниками акції, Стерджен закликала взяти своє майбутнє в свої руки і докласти зусиль до отримання незалежності. Прихильниця відділення від Лондона нагадала, що має намір направити запит уряду на проведення референдуму про надання Шотландії статусу незалежної держави.

Нагадаємо, що подібний референдум вже проводили в 2014 році. Тоді 55% шотландців виявили бажання залишитися у складі Сполученого Королівства. Втім, проти виходу з Євросоюзу при проведенні іншої референдуму в 2016 році проголосувало 62% громадян, що проживають в Шотландії.

Як повідомляв портал "Коментарі", шотландські націоналісти вимагатимуть право на проведення референдуму про відокремлення від Великобританії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!