Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина підтвердила дату запуску «Турецького потоку»
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина підтвердила дату запуску «Турецького потоку»

Новий газопровід "Турецький потік" запустять 8 січня

28 грудня 2019, 13:29 comments1927
Поділіться публікацією:
Туреччина підтвердила дату запуску «Турецького потоку»

8 січня 2020 року буде запущено новий газопровід "Турецький потік". Про це заявив турецький міністр енергетики і природних ресурсів Фатіх Домнез, передає Hurriyet Daily News.

За його словами, газопровід TurkStream запустять в наступному місяці.

"Ми будемо незамінні на міжнародних ринках, оскільки трубопроводи природного газу будуть проходити як зі сходу, так і з півночі", — заявив міністр.

Будівництво "Турецького потоку" було ще одним гігантським проектом після трансанатолійського газопроводу (TANAP), сказав Домнез.

"Хоча TurkStream і TANAP забезпечать безперешкодне використання природного газу нашою країною, ми також будемо грати ключову роль в забезпечення безпеки поставок природного газу в Європу", — додав чиновник.

Передбачається, що обидва газопроводи будуть задовольняти щорічні потреби чверті європейського континенту.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", на узбережжі Чорного моря в районі населеного пункту Кыйыкей європейської частини Туреччини почалося будівництво приймального терміналу газопроводу "Турецький потік". Про це повідомила дочірня компанія "Газпрому" South Stream Transport. "У рамках реалізації проекту "Турецький потік" 17 січня почалося будівництво приймального газового терміналу на території Туреччини в районі населеного пункту Кыйыкей", – йдеться в заяві компанії. У грудні повідомлялося, що "Газпром" уклав понад 600 км газопроводу "Турецький потік" за двома нитками. Анкара заявила, що будівництво газопроводу йде з випередженням графіка. Раніше повідомлялося про завершення будівництва російської частини газопроводу. До будівництва морської ділянки газопроводу російський "Газпром" почав у травні 2017 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!