Літаки облітають Іран та Ірак

Авіакомпанії ввели обмеження на польоти над повітряним простором Ірану та Іраку

Світові авіакомпанії почали міняти маршрути своїх рейсів, щоб літаки не перетинали повітряний простір Ірану та Іраку, пише Reuters.

Спочатку свої маршрути почали коригувати авіакомпанії США, після того, як Федеральне авіаційне управління США вимагало від них оперативно покинути обидві країни після авіаудару Тегерана по американських базах в Іраку.

Нагадаємо, сьогодні FAA видало обмеження повітряним працівникам, яке забороняє операторам цивільної авіації США діяти в повітряному просторі над Іраком, Іраном і водами Перської затоки і Оманської затоки

Вночі Іран наніс ракетний удар по американських військовим об'єктах на території Іраку. Операція отримала назву "Мученик Сулеймані".

Як повідомляли "Коментарі", український лайнер зі 180 пасажирами на борту зазнав аварії через "технічні проблем" у тегеранського міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні. Але існує і інша версія. За інформацією йорданського видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранської ракетою.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна.

Раніше ми писали про те, що у зв'язку з трагедією президент країни Володимир Зеленський перервав свій визит до Оману і негайно повертається в Київ.