Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина не буде сваритися з РФ через Сирією, - Ердоган
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина не буде сваритися з РФ через Сирією, - Ердоган

Росія і Туреччина скасували спільне патрулювання після того, як турецькі військові потрапили під обстріл сирійських військ

5 лютого 2020, 03:00 comments1679
Поділіться публікацією:
Туреччина не буде сваритися з РФ через Сирією, - Ердоган

Російські та турецькі військові тимчасово припинили патрулювання у зв'язку з обстрілом сирійських військ. За словами глави турецького Реджепа Тайіп Ердогана, немає сенсу конфліктувати з Росією через ситуацію в сирійському Ідлібі.

"Немає потреби втягуватися в конфлікт або у серйозну суперечку з Росією в даний момент, ми будемо обговорювати все, але без злості, беручи до увагу, що у нас є спільні, мають особливий стратегічний характер ініціативи", — сказав він.

Ердоган нагадав, що в результаті дій ЗС Туреччини у відповідь на обстріл сирійців були "нейтралізовані" більше сімдесяти військових Сирії.

 Як повідомляв портал "Коментарі", в Стамбулі в конгрес-центрі "Халідж" пройшла урочиста церемонія запуску магістрального газопроводу "Турецький потік", який буде постачати газ з Росії в Туреччину і південну Європу. У церемонії взяли участь президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, Росії Володимир Путін, Сербії Олександр Вучич і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. Під час відеозв'язку з компресорною станцією "Російська" в Анапі і прийомним терміналом в Кийиці в Туреччині відбулося символічне відкриття газових вентилів.

Пізніше Реджеп Ердоган 3 лютого з робочим візитом прилетів в Україну. Офіційна зустріч турецького президента відбулася біля Маріїнського палацу. Під час зустрічі президент Туреччини Реджеп Ердоган і президент України Володимир Зеленський традиційно оглянули стрій почесної варти. Ердоган привітав українських військових словами: "Слава Україні!". Після лідери держав послухали національні гімни двох країн і вирушили на особисті переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Sabah
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!