Головна Новини Світ Близький Схід Радбез ООН продовжив санкції проти Лівії
commentss НОВИНИ Всі новини

Радбез ООН продовжив санкції проти Лівії

Санкції проти Лівії продовжено до 30 квітня 2020 року

12 лютого 2020, 03:20 comments1730
Поділіться публікацією:
Радбез ООН продовжив санкції проти Лівії

На черговому засіданні країн-членів Ради безпеки ООН відбулося голосування з питання пролонгації обмежувальних заходів щодо Лівії, передає РІА Новости.

Більшістю голосів було прийнято рішення про продовження санкцій, що включають в себе збройне ембарго, заборона на імпорт і експорт нафтопродуктів та ін., до 30 квітня 2020 року.

За резолюцію проголосували 14 членів Радбезу ООН. Росія утрималася.

Як повідомляли "Коментарі", Уряд національної згоди Лівії звернувся до турецької влади за військовою допомогою. Лівія попросила у Туреччині військову підтримку повітряну, наземну та морську для відображення військових дій в Тріполі. У цьому місяці співпрацює з східно-лівійською владою маршал Халіфа Хафтар оголосив про початок битви і просування в Тріполі, який раніше контролюють сили міжнародно визнаного ПНР. Лівійські ЗМІ неодноразово повідомляли про сутички між силами Хафтара і ПНР. Наступ на Тріполі почалося ще навесні цього року, але кожна із сторін продовжує утримувати свої позиції. Зазначимо, Лівія тимчасово припинила відвантаження нафти в двох з трьох найбільших нафтових портів країни. Причиною називають збройні зіткнення, які прокотилися в деяких регіонах країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!