ЗМІ: Грузія відкликала посла з України через Саакашвілі

З'явилася інформація, що через претендування на віце-прем'єрство Михайла Саакашвілі Грузія вирішила відкликати посла в Україні

Відкликаний Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе, повідомили в ефірі грузинського телеканалу "Мтаварі Архі".

Інформацію про те, що подія пов'язана з екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, який претендує в Україні на посаду віце-прем'єр-міністра з реформ, підтвердили джерела в дипломатичних колах УНІАН. Повідомляється, що рішення Тбілісі було прийнято на тлі розмов про ймовірне призначення в уряд України екс-керівника Одеської ОДА. Також грузинські ЗМІ пишуть, що міністр закордонних справ Давид Залкаліані "був дуже засмучений" рішенням Зеленського.

Зазначимо, що інформацію про відсторонення дипломата офіційно поки не підтверджують, але і не спростовують ні в МЗС Грузії, ні сам посол.

Нагадаємо, Саакашвілі отримав від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром з реформ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Саакашвілі дав обіцянку "Слузі народу" щодо майбутніх виборів. Так, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі готовий висуватися тільки в якості партії "Слуга народу".