Головна Новини Світ Росія Путін назвав терміни запуску "Турецького потоку"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав терміни запуску "Турецького потоку"

"Турецький потік" запустять до кінця 2019 року

27 серпня 2019, 21:20 comments2228
Поділіться публікацією:
Путін назвав терміни запуску "Турецького потоку"

Російський газопровід "Турецький потік" запустять в роботу до кінця 2019 року. Про це на зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом заявив російський лідер Володимир Путін, передають росСМИ.

За його словами, російський газ за "Турецькому потоку" почне надходити до кінця 2019 року.

"Виходимо з того, що вже до кінця року російський газ почне надходити турецьким споживачам, а після збільшення потужності "Турецького потоку" за рахунок другої гілки поставки будуть здійснюватися транзитом в Європу через територію Туреччини", — заявив Путін.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", на узбережжі Чорного моря в районі населеного пункту Кыйыкей європейської частини Туреччини почалося будівництво приймального терміналу газопроводу "Турецький потік". Про це повідомила дочірня компанія "Газпрому" South Stream Transport. "У рамках реалізації проекту "Турецький потік" 17 січня почалося будівництво приймального газового терміналу на території Туреччини в районі населеного пункту Кыйыкей", – йдеться в заяві компанії. У грудні повідомлялося, що "Газпром" уклав понад 600 км газопроводу "Турецький потік" за двома нитками. Анкара заявила, що будівництво газопроводу йде з випередженням графіка. Раніше повідомлялося про завершення будівництва російської частини газопроводу. До будівництва морської ділянки газопроводу російський "Газпром" почав у травні 2017 року. Проект "Турецький потік" передбачає будівництво по дну Чорного моря до Туреччини двох ниток газопроводу потужністю 15,75 мільярда кубометрів в рік кожна. Перша нитка, як планується, буде введена в експлуатацію в березні 2018 року, вона призначена для споживачів в Туреччині. Друга гілка, яка потрібна країнам Південної і Південно-Східної Європи, буде введена в дію в 2019 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!