Головна Новини Світ Росія Путін розповів про плани на «Північний потік-2» і транзит газу через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів про плани на «Північний потік-2» і транзит газу через Україну

Путін запевнив, що уряд Росії майже не бере участь в проекті «Північний потік-2»

6 грудня 2019, 16:15 comments1839
Поділіться публікацією:
Путін розповів про плани на «Північний потік-2» і транзит газу через Україну

Президент Росії Володимир Путін заявив, що недоцільно припиняти транзит газу по території України, повідомляє ТАСС.

"Ми зараз, як ви знаєте, ведемо переговори з нашими українськими партнерами... З обох боків лунають позиції з вимогами, прямо скажу, якы досить важко реалізувати", — зазначив Путін.

Російський президент висловив сподівання, що учасники переговорів, насамперед "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" зможуть знайти прийнятне рішення.

За словами Путіна, запуск магістрального газопроводу "Північний потік-2" дозволить подвоїти поставки російського газу в Європу по балтійському маршруту. Крім того, він є виключно комерційним проектом, оскільки уряд РФ в ньому майже не бере участь.

"Щоб не було жодних тлумачень, вже багато разів про це говорив, ще раз хочу про це сказати — це зовсім не означає, що Росія має намір припинити транзит через територію України... Питання не в території, питання в економічній доцільності", — зазначив Путін.

Нагадаємо, тристоронні газові переговори у форматі Росія-Україна-ЄС мали відбутися 5 грудня. З неназваних причин зустрічі не було. Дата нових переговорів поки невідома.

Як повідомляв сайт "Коментарі", виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко раніше заявив, що остання дата укладання договору на транзит російського газу в Європу — 13 грудня. За його словами, європейський метод розрахунку дозволить отримати економічну вигоду від транзиту газу для України, Євросоюзу та Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!