Путіна - "на нуль": у Росії обнулили президентський термін чинного глави держави

Депутат Держдуми Валентина Терешкова запропонувала обнулити президентський термін Володимира Путіна, щоб той міг стати лідером Росії ще чотири рази

Президент РФ Володимир Путін буде знову балотуватися в президенти. У Держдумі прийняли поправку і обнулять президентський термін російського лідера, завдяки чому той зможе балотуватися ще чотири рази.

Відомо, що з поправкою до закону виступила депутат Держдуми Валентина Терешкова - перша в світі жінка, яка побувала в космосі.

"Навіщо городити штучні конструкції, треба все чесно, відкрито передбачити. Або взагалі прибрати обмеження щодо кількості президентських термінів в Конституції. Або - якщо цього вимагатиме ситуація, а найголовніше, якщо цього захочуть люди, - закласти у законі можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду, вже згідно з оновленою Конституцією", - позначила Терешкова у своєму виступі.

Проте, як пишуть російські ЗМІ, ідея обнулити президентство Путіна нібито належить ветерану, який висловив її на зустрічі з президентом.

Як раніше повідомляли "Коментарі", робоча група запропонувала перейменувати главу держави "Верховного правителя". Причому перше слово буде обов'язково з великої літери. Крім цього, депутати запропонували закріпити за країною статус "переможця у Другій світовій війні", а також зробити православ'я основною релігією. Після цього пройде всеросійський голосування.

Також ми писали про те, що рамках проекту "20 питань Путіну" президент Росії зізнався, що весь час тримає "своїх людей" в напрузі.