Головна Новини Світ Росія Замість Трампа 9 травня до Москви приїде О'Брайен
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість Трампа 9 травня до Москви приїде О'Брайен

Президент США відмовився брати участь у "победобесии", але радника з нацбезпеки "в розвідку" відправив

19 березня 2020, 19:00 comments2132
Поділіться публікацією:
Замість Трампа 9 травня до Москви приїде О'Брайен

Американський президент Дональд Трамп, як і повідомлялося, відмовився від запрошення в Москву на святкування 75-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, а замість себе відправив делегацію з США на чолі зі своїм радником з національної безпеки Робертом О Брайеном. Про це передає видання "Голос Америки", посилаючись на посла США в Росії Джона Саллівана.

Як відомо, російський президент Володимир Путін традиційно 9 травня буде приймати щорічний парад з нагоди перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною. Парад використовується як привід продемонструвати останні досягнення країни в галузі військової техніки, виконує ідеологічну функцію.

Видання відзначає, що відносини між Москвою і Вашингтоном залишаються напруженими у зв'язку з розбіжностями в різних сферах, від російської агресії проти України та окупації Криму до затримання колишнього морського піхотинця і звинувачень Росії втручання у вибори в США.

Російська Федерація запросила на святкування Дня Перемоги президента Дональда Трампа, однак він відхилив запрошення. Як заявляє влада США, сам Трамп хотів поїхати, але радники не рекомендували йому цього робити.

Поширення нового коронавіруса поставило проведення параду під сумнів, однак у Кремлі заявляють, що підготовка йде в нормальному режимі. Отримати коментар від представника посольства США в Москві поки журналісти не змогли.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президенти США і України Дональд Трамп і Володимир Зеленський не стали вітати свого російського колегу Володимира Путіна з днем народження, що порушує міжнародні принципи відносин між главами країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!